Genieten in de natuur

Met haar ligging in het hart van Het Groene Woud is er in Boxtel voor de échte natuurliefhebbers er van alles te beleven. Er zijn genoeg mogelijkheden voor prachtige wandelingen of actieve fietstochten. Laat je tijdens je tocht verrassen door de afwisselende winterlandschappen en prachtige uitzichten. 

Ga je voor een fietstocht door de Kampina of strik je je veters en kom je struinen langs de Dommel? Of ga op zoek naar de koning van Het Groene Woud, wandel de edelhertenroute en wie weet kom je hem wel tegen. Na een lange tocht kun je neer ploffen op een knus terras in een van de dorpskernen. 

 • Wandel door natuurgebied de Kampina

  Dit natuurgebied bestaat uit bos, heide en beekdalen. Laat je verrassen door het afwisselende landschap en kom helemaal tot rust.

 • Spot vogels op landgoed Sparrenrijk

  Op het grote landgoed Sparrenrijk vind je ruim dertig verschillende vogelsoorten. Volg het gefluit en gezang en misschien kom je ze tegen tijdens een winterse wandeling.

 • Alle natuur in Boxtel

  Nog niet uitgekeken van alle natuur? Bekijk nog meer natuurgebieden en trek er deze winter samen op uit.

Maak een winterse wandeling - Ontdek wat de natuur van Boxtel te bieden heeft

Wandelexcursie 'Natuur in de winter'

Op zondag 19 december van 10:00 uur tot 12:00 uur kun je deelnemen aan de wandelexcursie 'Natuur in de winter'. Ga mee op pad onder begeleiding van de gids Jan Zandbergen en laat je verassen door de winterse natuur van Boxtel.

Bekijk meer
 • Genieten op het terras

  Na je wandel- of fietstocht even opwarmen op het terras? Dat kan, Boxtel heeft vele horecagelegenheden waar je ook tijdens de wintermaanden heerlijk kan genieten van een warme chocolademelk, glühwein of uiteraard een van de lekkere maaltijden.

 • Genieten op evenementen

  Tijdens de wintermaanden kun je met de hele familie genieten van bijzondere evenementen! Bewandel de Kribkesroute of bezoek het kerstconcert in de Willibrorduskerk.