Op de fiets naar Eindhoven

Een greep uit de highlights op de route. - Prachtige natuur en cultureel erfgoed wisselen elkaar af.

Het Groot Duijfhuis

Het Groot Duijfhuis ligt in het Dommeldal in buurtschap Kasteren en is misschien wel één van de meest in het oog springende boerderijen van Nederland.

De Scheeken

Dit natuurgebied vol populieren vormt ook wel de bakermat van de Brabantse klomp. Wie goed oplet, ziet er misschien wel een edelhert voorbij springen.

D'n Liempdsen Herd

Het bezoekers- en ontmoetingscentrum voor Liempde en Het Groene Woud.  Op zoek naar toeristische informatie, persoonlijk advies of souvenirs? Hier ben je aan het juiste adres!

Landgoed Velder

Landgoed Velder is eeuwenlang geëxploiteerd als jachtdomein en ten behoeve van hakhout. Nadat het hakhout zijn functie verloor, is het landgoed omgevormd tot parkbos.

Van Abbemuseum Eindhoven

Als je besluit om deze versie van de fietsroute 'beelden in het Dommeldal' te fietsen, plan dan ook zeker een bezoek aan het Van Abbemuseum in!

Het Van Abbemuseum in Eindhoven is een van de meest toonaangevende musea voor hedendaagse kunst in Europa. Het museum heeft een uitgebreide internationale collectie van ruim 2.800 kunstwerken.

 

Bezoek het museum

Cultureel weekendje weg - Van workshop tot rondleiding, breid jouw fietstocht uit met deze culturele activiteiten in Liempde.

Heb je besloten om de fietsroute 'Beelden in het Dommeldal' te combineren met een van de culturele activiteiten in Liempde? Dan ben je vast erg benieuwd naar de overnachtingsmogelijkheden. Klik op de button en ontdek alle accommodaties in Liempde.

Ontdek de accommodaties