Kunstzinnig bewerkte foto van Maria uit de serie ‘God, mijn moeder’ van Marleen B. Berg
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Lezing | 'Water & Vuur'

In het kader van de lopende kunstexpositie ‘Water & Vuur’ in Museum Boxtel verzorgen twee van de dertien exposerende kunstenaars op zondag 20 september om 11.15 uur een lezing over hun werk. Een kijkje in de gedachtewereld van de kunstenaar!

Voor de pauze kunt u luisteren naar kunstenaar Willem van Spronsen, die zijn presentatie de titel ‘werk…

Lees verder

In het kader van de lopende kunstexpositie ‘Water & Vuur’ in Museum Boxtel verzorgen twee van de dertien exposerende kunstenaars op zondag 20 september om 11.15 uur een lezing over hun werk. Een kijkje in de gedachtewereld van de kunstenaar!

Voor de pauze kunt u luisteren naar kunstenaar Willem van Spronsen, die zijn presentatie de titel ‘werken met passie en vuur’ heeft meegegeven. Hij vertelt hoe hij als tekenaar, schilder, schrijver en maker van iconen iedere dag met lief en leed aan het werk is. Soms in zijn atelier in Drenthe, dan weer tijdens zijn grote reizen naar China Afrika, Moskou of New York of soms dichterbij bij huis in Praag, Boedapest, Malta of Parijs. Willem van Spronsen heeft het vak geleerd van zijn oude leermeesters Marten Toonder, Theo Swagemakers (Brabantse schilder van de Koninklijke familie), Otto de Kat, Nicolaas Wijnbergen en Jan van Spronsen ( Koninklijke Academie). Door iedere dag te tekenen, te schilderen en te schrijven heeft hij pas zijn eigen weg gevonden. Hij omlijst zijn lezing met een reis door zijn werken van oud tot recent met citaten uit de literaire bladen Tirade en Hollands Maanblad, waarin hij heeft gepubliceerd.

Na de pauze is het de beurt aan kunstenaar Marleen B. Berg. De titel van haar lezing luidt ‘God, mijn moeder, geïnspireerd door het thema ‘water & vuur’. Zij associeert dit thema met oerkrachten, vol beweging, zowel verwoestend en leven gevend en vertelt hoe haar serie ‘God, mijn moeder’ vanuit dit thema is ontstaan. De toehoorder wordt meegenomen in haar zoektocht naar beelden die weergeven wat ze voor ogen had. Vervolgens bespreekt zij haar techniek om die beelden tastbaar te maken. Het gaat daarbij om het maken en kiezen van foto’s en die zodanig te bewerken in fotoshop dat voor haar gewenste beeld ontstaat. Bewerkingen in fotoshop maken het mogelijk verder te gaan dan het combineren van stukjes foto, waardoor een volkomen nieuw beeld ontstaat. Zo is de serie ‘God mijn moeder’ tot stand gekomen.

De lezing start om 11.15 uur.

MUBO is open vanaf 10.45 uur en voldoet als gecertificeerd museum aan het corona-protocol van de museumvereniging. Om die reden kunnen maximaal 20 deelnemers de lezing bijwonen en is het verplicht om u van te voren aan te melden op info@muboboxtel.nl of telefonisch bij Willem van Vossen op 06-16041898.

Lees minder

Prijzen

  • Regulier€ 5,00
  • MJK (Museumjaarkaart)€ 2,00

Locatie

Neem alvast een kijkje