In Liempde vinden heel het jaar door evenementen plaats. Bekijk hieronder de topevenementen die jaarlijks terugkeren. Voor een overzicht van alle evenementen neem je een kijkje in de Uitagenda. Laat je inspireren, kom langs en ervaar Gastvrij Liempde. 

Bekijk hier de leukste evenementen

 • Limuscene

  Limuscene is een kleinschalig, gratis festival in het centrum van het gezellige dorp Liempde. Sinds 2009 is er op iedere eerste Pinksterdag op het Concordiaplein een tent te vinden waar allerlei muzieksoorten elkaar ontmoeten en waar lokale bandjes de sterren van de hemel spelen. 

  Limuscene
 • Live in Liempde

  Op verschillende plekken in Liempde vinden optredens plaats in de vorm van toneel, muziek en cabaret. Geniet van een dag vol entertainment! 

  Live in Liempde
 • Oktoberfest

  Jaarlijks wordt er een Oktoberfest georganiseerd in het centrum van Liempde. De lange banken, tafels en bierpullen komen uit de kast. Proost!

  Oktoberfest
 • Oldtimerdag

  Op 2e Pinksterdag vindt de Oldtimerdag plaats. Kom langs en bewonder vele klassieke voertuigen!

  Oldtimerdag
 • Kribkesroute

  In de wintermaanden wordt de Kribkesroute georganiseerd. Bewandel de verschillende routes in het dorp en bewonder de Kerstkribbekes!

  Kribkesroute

Proef Lokaal Liempde

’t Grootste Tapasdiner van Het Groene Woud

Tijdens Proef Lokaal Liempde laten hobbykoks, professionele koks en leveranciers uit Liempde en omgeving je ervaren wat voor lekkers Het Groene Woud te bieden heeft. Zij maken allemaal kleine tapasgerechtjes met producten en ingrediënten uit de streek. Culinaire hoogstandjes, hippe smaakcombinaties en gerechten uit grootmoederskeuken, ze komen allemaal voorbij! Een gezellig dagje weg met eten, drinken, muziek en veel gezelligheid. 

 

Boeremèrt

Op Tweede Paasdag wordt de dorpskern van Liempde omgetoverd tot een Brabantse Boeremèrt. Kramen zijn gevuld met worstenbrood en spekstruif. Marktlieden dragen ouderwetse klederdracht en verkopen met handjeklap hun waren. Oude ambachten komen tot leven, de troubadour zingt en de zweefmolen draait. Als je de echte Brabantse sfeer wilt te proeven, mag je dit niet missen!

 • Kermis

  Rond de zomerperiode vindt ook in Liempde de Kermis plaats. Met vele atracties, gezellige terrasjes en muziek hoef jij je geen moment te vervelen. Vergeet niet om even te kijken naar de oude luchtschommels. Zij stelen ieder jaar weer de show! 

 • Kunstpad

  Het Liemps Kunstpad wordt om de twee jaar georganiseerd in Liempde. Het is een combinatie tussen een wandelroute en kunst. De route loopt langs verschillende locaties waar lokale kunstenaars hun werk tentoonstellen. 

  Kunstpad
 • Carnaval

  Liempde ligt in Brabant, dus natuurlijk wordt ook hier carnaval gevierd! Het feest wordt jaarlijks gehouden en iedereen gaat verkleed als ploegers en ploegerinnen in Ploegersland. Er wordt vijf dagen lang feest gevierd in de kleuren blauw, geel. Prins Carnaval neemt het dorp over!