Esch

In het stroomdal van de Essche Stroom vind je het authentieke dorp Esch. Het dorp kenmerkt zich door de Brabantse gezelligheid. Ieder jaar is er een groot Jeu de Boules toernooi en wordt het Essche bierpompfeest gevierd. Bewonder de mooie monumenten of ontdek de prachtige natuur. Fiets de fietsroute Hercules Magusanus en ontdek je hoe de Romeinen leefden in dit gebied.

Kom langs en beleef de Brabantse gezelligheid!

 • Landgoed Eikenhorst

  Eeuwenoude bomen in het bos, vrijstaande rode beuken in het gazon en een prachtig landhuis. Beleef Landgoed Eikenhorst als een schilderij: Romantiek in optima forma.

  Landgoed Eikenhorst
 • Wandeling Santiago de Compostella

  Misschien heb je wel eens gehoord van de Camino Francés, de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Deze bekende wandelroute loopt door Esch. Loop je (een stukje) mee?

  Wandeling Santiago de Compostella
 • Smakelijke tussenstops

  Schuif aan bij de verschillende horecagelegenheden in Esch en ervaar de Brabantse gastvrijheid.

  Smakelijke tussenstops

De Essche Stroom

De Essche Stroom is een beek die door Haaren richting Esch stroomt. Deze beek is ongeveer zeven kilometer lang.

De Achterste Stoom en de Voorste Stroom vormen samen de Essche Stroom, welke zich een weg slingert door het prachtige landschap van Het Groene Woud.

Langs de Essche Stroom kun je prachtig wandelen en fietsen, geniet van het kabbelende water en de mooie natuur. De Essche Stroom heeft ook een kleine haven, daar kun je ook meer lezen over de rijke cultuurhistorie van de haven en de omgeving.

Ontdek de Essche Stroom

Dit moet je zien