Liempde

Liempde is een gastvrij dorp gelegen in het hart van Het Groene Woud. Ervaar de vele sportieve en recreatieve activiteiten en de heerlijke bourgondische versnaperingen. Geniet ook van de natuur in en rondom het dorp, waar je heerlijk kunt fietsen en wandelen. Wie weet kom je een edelhert tegen, dit is namelijk een van de trotse bewoners van het dorp. 

Kom langs en beleef de Brabantse gezelligheid!

 • Beleef de natuur

  Liempde ligt midden in Het Groene Woud en is omringd door natuur. Vanuit het dorp kun je de natuur van het Dommeldal, De Geelders, De Scheeken, Landgoed Velder en nog veel meer verkennen. 

  Beleef de natuur
 • Wandelen en fietsen in Liempde

  Ontdek Liempde en haar natuurlijke omgeving wandelend of op de fiets. Er zijn vele fiets- en wandelroutes in en rondom het dorp. Trek eropuit en geniet van de prachtige natuur.

  Wandelen en fietsen in Liempde
 • Historische panden

  In Liempde zijn vele historische monumenten te vinden met een rijke geschiedenis. Ieder monument heeft een eigen verhaal. Duik de geschiedenis in en ontdek alle verhalen. 

  Historische panden

Edelherten

Kom edelherten spotten in Liempde. Sinds 2017 zijn dit de trotse bewoners van natuurgebied de Scheeken in Het Groene Woud. 

Edelherten horen oorspronkelijk thuis in het Brabantse landschap en zorgen met hun specifieke gedrag en graasgewoonten voor meer leven in de natuur. Ze liggen graag te rollen in een modderbad en vegen met hun gewei langs de bomen, waardoor de plaats maken voor vele andere dier- en plantsoorten. 

Het edelhertengebied is van zonsopgang tot zonsondergang toegankelijk. Als je de dieren wil spotten, bljf dan vooral op de paden en ga niet de rustgebieden in. Er zijn verschillende wandelroutes  in het leefgebied. Ook worden er regelmatig excursies georganiseerd waar je onder leiding van een deskundige op zoek gaat naar de beesten.

Meer informatie

Dit moet je zien