Bezoek Boxtel, Liempde en Lennisheuvel

De gemeente heeft drie bijzondere kernen: Boxtel, Lennisheuvel en Liempde. Liempde wordt gekenmerkt door haar authentieke Brabantse karakter en Lennisheuvel door haar gastvrije karakter midden in Het Groene Woud. Het is zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan deze typisch Brabantse dorpjes.

Boxtel

Genieten staat centraal in het centrum van Boxtel. Van mode tot lifestyle en van sport tot unieke lokale boetiekjes. Proef bourgondisch Boxtel in één van de vele bruine kroegen, of lekker in de zon op het terras. Voel je welkom op grootschalige Boxtelse evenementen. Combineer eens een dagje shoppen met een rondleiding in de basiliek, een bezoek aan een museum, een rondje Boxtel per kano of ga lekker picknicken op landgoed Stapelen. Beleef Boxtel centrum op je eigen manier.

Lennisheuvel

Als gast word je zeer hartelijk ontvangen in het door gemoedelijkheid gekenmerkte dorp. Kom tot rust in het centrum, kijk je ogen uit bij de mooie kiosk of droom weg bij het getjirp van de aanwezige vogels. Binnen enkele stappen sta je buiten het dorp en bevind je jezelf tussen de koeien en te midden van de prachtige natuur. Vanuit Lennisheuvel loop je zo de Kampina in voor een heerlijke wandeling of fietstocht.

Liempde

Liempde ligt in het hart van Nationaal Landschap Het Groene Woud en staat bekend als een gastvrij dorp met een fraaie, goedbewaarde dorpskern. Liempde is omringd door het Dommeldal en de beroemde bolle akkers. De vele fiets- en wandelroutes in en rondom het dorp, de unieke en ludieke sportieve en recreatieve activiteiten, de heerlijke Bourgondische versnaperingen, veelal bereid met streekproducten.