De Boeremèrt

Op tweede Paasdag wordt de dorpskern van Liempde omgetoverd tot een Brabantse Boeremèrt. Kramen zijn gevuld met worstenbrood en spekstruif. Marktlieden dragen ouderwetse klederdracht en verkopen met handjeklap hun waren. Oude ambachten komen tot leven, de troubadour zingt en de zweefmolen draait. Als je de echte Brabantse sfeer wilt te proeven, mag je dit niet missen!

Het zijn de twintiger jaren…
In het Brabantse Liempde komen marktkooplieden bijeen om hun waar te verkopen. In de uitgedoste kramen vind je o.a. klompen, zinken emmers, sloophoserkoek, houten speelgoed en aardewerk. Ook de ambachtslieden ontbreken niet. Je kunt zien hoe de smid de hoeven van de paarden beslaat en hoe de mandenvlechter het riet vlecht. De tinnegieter, koperslager, stoelmatter en schaapsherder zijn allemaal aanwezig. Tractoren ronken en er wordt gepronkt met solexen.

Overal hoor je de muziek van het durpskapel. Mannen en vrouwen dansen arm in arm en de kinderen kijken naar Jan Klaassen en Katrijn in de poppenkast. In deze drukte van volk, ambacht, koopwaar, plezier en drank probeert de veldwachter orde te houden en dat lukt. Het is gezelligheid alom. Welkom op Boeremèrt in Liempde!

Het is de 21e eeuw
Zo’n honderd jaar later is er niets veranderd. Eenmaal op de Boeremèrt in Liempde ga terug in de tijd en waan je je in de jaren dat je grootmoeders jong was. De waren zijn tegen een kleine prijs te koop en de ambachtslieden geven antwoord op al je vragen, terwijl de kinderen zich vermaken met een van de vele kinderspelen. Drink tussendoor een ouderwets lekker speltbiertje van bierbrouwerij Sint Servattamus en het plezier is gegarandeerd.