Kanotocht over de Dommel

Het populaire “Rondje Boxtel” is een heuse belevenis! Met de kano vaar je langs prachtige natuur, met Schotse Hooglanders en eenden als enthousiaste toeschouwers. Je beleeft en ziet Boxtel vanuit een compleet ander perspectief. Plezier gegarandeerd, al zijn de lage bruggen, de smalle doorgangen en stroomversnelling met kanogoot ook wel spannend. Durf jij het aan?

Kano mee en beleef Boxtel vanaf het water.

Route van 9 km
Vanaf april tot en met oktober kun je het Rondje Boxtel varen. De tocht heeft een lengte van circa 9 km en duurt ongeveer 2 á 2,5 uur. Start je in het centrum van Boxtel bij Meneer van Dommelen, of bij Clubhuis de Papagaai, dan heb je al meteen een prachtig uitzicht op de Sint-Petrusbasiliek. Vrij snel daarna worden je vaarkunsten op de proef gesteld. Je moet met je kano door de speciaal aangelegde kanogoot. Deze brengt je naar lager gelegen water. Toch komt bijna iedereen er met droge kleren doorheen, al blijft het spannend!

Schitterende natuur
Buiten het centrum van Boxtel zie je de meest prachtige natuur. Wees niet verbaasd als vanaf de kade de koeien en schapen nieuwsgierig komen kijken. Zwanen, ganzen, eenden en meerkoeten zwemmen gerust een stukje met je mee. Af en toe laat ook het ijsvogeltje zich zien. Zeker als het zonnetje schijnt, is het heerlijk genieten!

Waterpret
Iedereen kan een rondje Boxtel varen. Een vereiste is natuurlijk wel dat je kunt zwemmen. Ook als bedrijfsuitje is de kanotocht zeer geschikt. Het vergt de nodige discipline en verhoogt de teamspirit. Binnen Boxtel zijn er verschillende organisaties die de kanotocht aanbieden. Veel succes en plezier!

Strik recreatie