Het Oertijdmuseum in Boxtel

Beleef het verleden!

Oertijdmuseum Boxtel is het grootste geologisch museum van Nederland. Je wandelt langs verschillende landschappen uit de oertijd en ontdekt prachtige fossielen en andere bijzondere vondsten. In de museumtuin vind je levensgrote dinosaurussen. Je kunt ze aanraken en zelfs horen brullen. En dit alles is te vinden in Boxtel! Een leerzame dag, voor jong en oud, zien we jou snel?

 

Wandel door de Oertijdtuin van wel 2 hectare groot. Hier ga je volledig terug de tijd in. Er staan planten met bijzondere eigenschappen zoals de benzinestruik, kiespijnboom en zakdoekjesboom. Ook staan er verschillende soorten bomen die we ook als fossiel kennen, zoals de Sequoia, Magnolia en Ginkgo.

Je kunt er binnen en buiten, tussen de dinosaurussen, genieten van een drankje of lunch. Terwijl de kinderen zich vermaken in de grote buitenspeelplaats kun jij jezelf afvragen hoe het zou zijn geweest om in de Oertijd te leven.

Bezoek het Oertijdmuseum

Help! De dino's zijn ontsnapt uit het Oertijdmuseum! 

Ga op avontuur met de app en spoor alle dino's op en vang ze voor het te laat is. Langs de route in Boxtel is een aantal borden geplaatst. Met gebruik van de Dino Hunter Boxtel-app kun je de ontsnapte oerdieren opsporen en vangen. Gevangen dino’s worden automatisch toegevoegd aan Dinopedia, met daarin info en leuke weetjes over deze wonderlijke wezens.

Ga zelfs met een Dino op de foto! Via de Dino Gallerie kun je deze foto’s gemakkelijk delen op sociale media.

Ontdek snel meer!