Op de fiets naar 's-Hertogenbosch

Een greep uit de highlights op de route. - Prachtige natuur en cultureel erfgoed wisselen elkaar af.

Sint-Petrusbasiliek

Bijzonder is deze basiliek zeker! Niet voor niets vinden er wekelijks rondleidingen plaats. Het hoogtepunt is de klim in de toren: fantastisch uitzicht gegarandeerd.

Middenin de natuur

Boxtel ligt midden in het Nationaal Landschap Het Groene Woud. Van de Kampina tot het Dommeldal, kom jij het ontdekken?

Kasteel Stapelen

Kasteel Stapelen is meer dan 700 jaar oud. In en om het kasteel vinden regelmatig culturele en religieuze activiteiten plaats. Het is er heerlijk wandelen!

Museum De Canonije

In de schaduw van de Sint Petrusbasiliek ligt het Kanunnikenhuisje. Dit museum geeft weer hoe de de knunniken leefden en wat het kanunnikendom inhoudt.

Noordbrabants Museum

Als je besluit om deze versie van de fietsroute 'beelden in het Dommeldal' te fietsen, plan dan ook zeker een bezoek aan het Noordbrabants Museum in!

Samen met Design Museum Den Bosch biedt het Noordbrabants Museum het meest veelzijdige aanbod van kunst en cultuur in Zuid-Nederland: van archeologie, cultuurhistorie, oude en moderne meesters tot hedendaagse kunst en design. Met ruim 5000 vierkante meter tentoonstellingsruimte, een museumwinkel, horeca en een bibliotheek kan het museumkwartier zich scharen onder de grote musea van Nederland.

 

Bezoek het museum

Cultureel weekendje weg - Van workshop tot rondleiding, breid jouw fietstocht uit met deze culturele activiteiten in Boxtel.

Heb je besloten om de fietsroute 'Beelden in het Dommeldal' te combineren met een van de culturele activiteiten in Boxtel? Dan ben je vast erg benieuwd naar de overnachtingsmogelijkheden. Klik op de button en ontdek alle accommodaties in Boxtel.

Ontdek de accommodaties