Wandelen in de omgeving van Boxtel

Het is heerlijk wandelen in Boxtel en omgeving. Boxtel heeft een ruim aanbod aan rustgevende wandelingen in de natuur, maar ook met leerzame invalshoeken. De keuze is groot waardoor je elke keer een nieuwe route kan ontdekken. Een tussenstop voor een heerlijke versnapering? Ook dit is geen probleem! Onderweg kom je volop horecagelegenheden tegen zodat je even kunt pauzeren tijdens de wandeling. 

 • Historische wandeling (3 km)

  Boxtel kent veel historische plekjes die het bezoeken waard zijn. Ontdek ze allemaal tijdens deze leuke en leerzame wandeling! 

   

  Historische wandeling (3 km)
 • Wandeling Kerkpaden door Liempde (6,3 km)

  Vroeger gingen mensen te voet naar de kerk. Het liefst via de kortste weg, over onverharde paden. In Liempde zijn diverse van zulke kerkenpaden bewaard gebleven. En nu opnieuw beleefbaar.

  Wandeling Kerkpaden door Liempde (6,3 km)
 • Wandeling Van Hertogin naar Ridder (14 km)

  Liempde en Boxtel herbergen een schat aan cultureel erfgoed. Op deze wandeling treed je moeiteloos in de voetsporen van boeren, ambachtslieden, hertogen en ridders.

  Wandeling Van Hertogin naar Ridder (14 km)
 • Wandeling Dommelrondje met het pontje (7,2 km)

  In en om Liempde laat het eeuwenoude landschap zich in al zijn facetten zien. En de Dommel? Die is nooit ver weg. Tijdens deze wandeling steek je haar zelfs óver… met een pontje!

  Wandeling Dommelrondje met het pontje (7,2 km)
 • Ontdek Lennisheuvel en omgeving!

  Unieke bossen, een rijke historie en Brabantse gastvrijheid. Laat je verrassen op één van de zes wandelroutes in en om Lennisheuvel.

  Ontdek Lennisheuvel en omgeving!

Bekijk wandelroutes in de omgeving van Boxtel

Drie ommetjes door Selissenwal

De levendige wijk Selissenwal wordt omlijst door de stromende Dommel, de imposante bossen van Landgoed Sparrenrijk en de aangename rust van Park Molenwijk. Geniet ervan tijdens deze drie ommetjes!

Ontdek Selissenwal!

Maak je wandeling compleet