Wandelen in de omgeving van Boxtel

Het is heerlijk wandelen in Boxtel en omgeving. Boxtel heeft een ruim aanbod aan rustgevende wandelingen in de natuur, maar ook met leerzame invalshoeken. De keuze is groot waardoor je elke keer een nieuwe route kan ontdekken. Een tussenstop voor een heerlijke versnapering? Ook dit is geen probleem! Onderweg kom je volop horecagelegenheden tegen zodat je even kunt pauzeren tijdens de wandeling. 

 • Wandelroute Kerkpad Kampina (4,3 km)

  Struin door een voormalige naaldboomplantage, speur naar de ijsvogel langs de Beerze en ontdek waarom deze route de naam Kerkpad draagt.

   

  Wandelroute Kerkpad Kampina (4,3 km)
 • Het Groene Woud wijst je de weg

  Natuurgebied Het Groene Woud leid je via een handige app door het gebied. Pak je telefoon, download de app en kies welke route je vandaag wil wandelen.

   

  Het Groene Woud wijst je de weg
 • NS-wandeling 'Hart van Het Groene Woud' (18 km)

  Smalle beekjes, heidevelden, bossen en vennen zijn de hoofdbestanddelen van het vele natuurschoon langs deze route.

  NS-wandeling 'Hart van Het Groene Woud' (18 km)

Bekijk alle wandelroutes in Boxtel

Wandelroute Smalwater (8,5 km)

Ontdek de natuur langs de beek, in het bos en op de heide in natuurgebied Kampina. Tijdens de wandeling kom je een monument tegen ter herinnering aan de verzetsmensen die Airborne militairen lieten onderduiken in de Tweede Wereldoorlog. Naast dit wandel je door het gehucht De Roond, een aantal boerderijen bij elkaar. 

 

Bekijk de route

Maak je wandeling compleet