Natuurbeleving in Het Groene Woud

Met haar ligging in het hart van Het Groene Woud is er in Boxtel voor de échte natuurliefhebbers van alles te beleven. Spring op de fiets of trek je wandelschoenen aan en laat je verrassen door de afwisselende landschappen. Van de slingerende beken in het Dommeldal, de zeldzame leembossen De Scheeken en De Geelders tot de paarse heidevelden in de Kampina.

Ontdek de wateractiviteiten op en rond de Dommel, trek eropuit met een bijzondere wandelexcursie, ga edelherten spotten en ervaar de prachtige natuur in Boxtel.

 • Kampina

  Laat je verrassen door het afwisselende landschap in dit Brabantse natuurgebied. Voel je vrij in de natuur en ga op ontdekkingstocht door de Kampina. 

  Kampina
 • De Scheeken

  De Scheeken staat bekend om de populieren en de edelherten. Ga op avontuur en ontdek de prachtige natuur in dit unieke leembos.

  De Scheeken
 • Het Dommeldal

  Dwaal eindeloos rond in het mooiste beekdal van Noord-Brabant. Ontdek het zelf en ga op pad in het Dommeldal.

  Het Dommeldal

Thematische fiets- en wandelroutes

Door de ligging in het midden van de natuurgebieden, zijn er veel mogelijkheden voor prachtige wandel- of fietstochten in Boxtel. Maak een mooie cultuurhistorische fietstocht, boek een wandeling met een boswachter of trek eropuit met een kunstroute. Ga op pad met de routes en ontdek de natuur van Boxtel.

Ontdek de wandeltochten

Ontdek de fietstochten