Gastvrij Liempde in het Hart van Het Groene Woud!

Liempde ligt in het hart van Nationaal Landschap Het Groene Woud en staat bekend als een gastvrij dorp met een fraaie, goedbewaarde dorpskern. Liempde is omringd door het Dommeldal, de beroemde bolle akkers, bosgebieden De Geelders en De Scheeken (waarin edelherten leven!), Landgoed Velder en de archeologisch waardevolle Hezelaarse en Vrilkhovense akkers. In Liempde zijn veel karakteristieke dorpsgezichten bewaard gebleven. Het akkerland dringt nog op veel plaatsen de dorpskern binnen, dat zorgt voor een landelijke sfeer en fraaie doorkijkjes. 

Liempde is een levendig dorp waar gedurende het hele jaar veel evenementen plaatsvinden. Trefpunt voor toeristen en andere bezoekers is ontmoetings- en bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd, dat midden in het dorp ligt. Daar is alle informatie te vinden over wandel- en fietsroutes, eetgelegenheden en overnachtigsmogelijkheden.

Korte of langere tijd? Klein of groot gezelschap? In de zon of in de sneeuw? In Liempde beleef je een heerlijke tijd

Projectgroep Promotie van Liempde

Onze evenementen

In Gastvrij Liempde worden de beste evenementen georganiseerd. Van de Boeremèrt tot muziekfestivals en een Oldtimerdag: er is voor ieder wat wils! Bekijk de uitagenda voor alle evenementen.

Uitagenda