Genieten in de natuur

Met haar ligging in het hart van Het Groene Woud is er in Boxtel voor de échte natuurliefhebbers er van alles te beleven. Er zijn genoeg mogelijkheden voor prachtige wandelingen of actieve fietstochten. Laat je tijdens je tocht verrassen door de afwisselende winterlandschappen en prachtige uitzichten. 

Ga je voor een fietstocht door de Kampina of strik je je veters en kom je struinen langs de Dommel? Of ga op zoek naar de koning van Het Groene Woud, wandel de edelhertenroute en wie weet kom je hem wel tegen. Na een lange tocht kun je neer ploffen op een knus terras in een van de dorpskernen. 

 • Wandel door natuurgebied de Kampina

  Dit natuurgebied bestaat uit bos, heide en beekdalen. Laat je verrassen door het afwisselende landschap van dit prachtige gebied en kom helemaal tot rust bij het horen van de kabbelende beekjes.

  Wandel door natuurgebied de Kampina
 • Spot vogels op landgoed Sparrenrijk

  Op het grote landgoed Sparrenrijk vind je ruim dertig verschillende vogelsoorten. Volg het gefluit en gezang en misschien kom je ze tegen tijdens een winterse wandeling.

  Spot vogels op landgoed Sparrenrijk
 • Alle natuur in Boxtel

  Nog niet uitgekeken van alle natuur en afwisselende landschappen? Bekijk nog meer natuurgebieden in Het Groene Woud en trek er deze winter samen op uit.

  Alle natuur in Boxtel

Maak een winterse wandeling - Ontdek wat de natuur van Boxtel te bieden heeft

Unilux Sparrenbosloop 2022

Gezelligheid en sport komen samen tijdens de 54ste Unilux Sparrenbosloop; een avontuurlijke bosloop met enkele obstakels.

Het parcours is afwisselend en uitdagend (met het “nostalgische trouwlaantje”) en loopt door de bossen van landgoed Sparrenrijk in Boxtel. Men kan zich inschrijven voor de 3,6 km, 7,3 km of 11 km en natuurlijk is er ook voor de kinderen een Kidsrun van 980 meter.

Bekijk meer
 • Genieten op het terras

  Na je wandel- of fietstocht even opwarmen op het terras? Dat kan, Boxtel heeft vele horecagelegenheden waar je heerlijk kan genieten van een warme chocolademelk, glühwein of uiteraard een van de lekkere maaltijden.

  Genieten op het terras
 • Genieten op evenementen

  Tijdens de wintermaanden kun je met de hele familie genieten van bijzondere evenementen! Bewandel de Kribkesroute of ontmoet Sinterklaas in Kasteel Stapelen.

  Genieten op evenementen