75-jaar bevrijding Boxtel

Levens veranderden ingrijpend en ook in het landschap liet de Tweede Wereldoorlog haar sporen na. Dit jaar herdenken we de 75-jarige bevrijding van Brabant en vieren we de vrijheid. Duik in de geschiedenis, bezoek de evenementen en beleef 75-jaar bevrijding in Boxtel.

Routekaart 'Boxtel op de Radar'

Met deze fiets- en wandelroute verken je achtereenvolgens de kernen Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en natuurgebied Kampina, waar tijdens de Duitse bezetting tal van gebeurtenissen plaatsvonden. 

De lancering van de routekaart 'Boxtel op de Radar' op 29 maart 2020 gaat als gevolg van de maartregelen tegen het coronavirus niet door. We hopen dat de lancering op korte termijn doorgang kan vinden. 

Houd deze pagina in de gaten voor nadere berichtgeving.

Georganiseerde wandelingen - Volg een gids en ontdek meer over Boxtel en omgeving tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Dorpswandeling 'Boxtel op de Radar'

Stap voor stap ontdek je meer over de historie van de Tweede Wereldoorlog in Boxtel. Inschrijven voor deze historische dorpswandeling kan van te voren of op de dag zelf bij VVV Boxtel.

Rondleiding 'Boxtel in oorlogsjaren'

Voor groepen vanaf tien personen is het mogelijk om de expositie 'Boxtel tijdens oorlogsjaren' nog één keer te bewonderen. Volg de gids door MUBO Boxtel en ontdek meer over het verleden.