Culturele beleving in Boxtel

Musea, bezienswaardigheden, theatervoorstellingen en muzikale optredens; ook voor de culturele liefhebber is er genoeg te beleven in Boxtel. Wandel de Historische route, bewonder de Sint-Petrusbasiliek of het Groot Duijfhuis, boek een optreden bij Podium Boxtel of waan je in het verleden tijdens de Heilig Bloedprocessie of een bezoekje aan het Oertijdmuseum.

Trek eropuit, ontdek het historische en religieuze erfgoed en beleef het culturele leven van vandaag in Boxtel!

 • Historische wandeling (3 km)

  Boxtel kent veel historische plekjes die het bezoeken waard zijn. Ontdek ze allemaal tijdens deze leuke en leerzame wandeling!

  Historische wandeling (3 km)
 • Oertijdmuseum

  Wandel langs verschillende landschappen uit de oertijd, bewonder bijzondere vondsten en ontdek levensgrote dinosaurussen. Ga op avontuur in het grootste geologisch museum van Nederland.

  Oertijdmuseum
 • MUBO

  In MUBO ontdek je de geschiedenis van Boxtel vanaf de prehistorie tot en met de moderne tijd. Trek eropuit en bezoek MUBO.

  MUBO
 • Sint-Petrusbasiliek

  Ervaar de schoonheid en kom tot rust in dit stukje eeuwenoud Boxtels religieus erfgoed. Bewonder de Sint-Petrusbasiliek.

  Sint-Petrusbasiliek

Ontdek cultureel Boxtel

Waan jezelf in een wereld als prins of prinses en ontdek de koninklijke kasteeltuin van Kasteel Stapelen. Kom alles te weten over het Brabantse familieleven en dat van de klompenmakers uit Liempde in Dorpsmuseum De Kleuskens. Bezoek een cultureel evenement. Kom en beleef het culturele leven van Boxtel!

Ontdek de musea