Culturele beleving in Boxtel

Musea, bezienswaardigheden en galerieën, ook voor de culturele liefhebber is er in Boxtel genoeg te beleven. Wandel de Cultuurhistorische As, bewonder de Sint-Petrusbasiliek of waan je in het verleden tijdens de Heilig Bloedprocessie of een bezoekje aan het Oertijdmuseum.

Wordt het Klompenmuseum de Kleuskes, het MUBO of Classic Park? Trek eropuit, ontdek het historische en religieuze erfgoed en beleef het culturele leven van vandaag in Boxtel.

 • Oertijdmuseum

  Wandel langs verschillende landschappen uit de oertijd, bewonder bijzondere vondsten en ontdek levensgrote dinosaurussen. Ga op avontuur in het grootste geologisch museum van Nederland.

  Oertijdmuseum
 • MUBO

  In MUBO ontdek je de geschiedenis van Boxtel vanaf de prehistorie tot en met de moderne tijd. Trek eropuit en bezoek MUBO.

  MUBO
 • Bewonder de Sint-Petrusbasiliek

  Ervaar de schoonheid en kom tot rust in dit stukje eeuwenoud Boxtels religieus erfgoed. Bewonder de Sint-Petrusbasiliek.

  Bewonder de Sint-Petrusbasiliek

Ontdek meer musea in Boxtel

Waan jezelf in een wereld als prins of prinses en ontdek de koninklijke kasteeltuin van Kasteel Stapelen. Kom alles te weten over het Brabantse familieleven en dat van de klompenmakers uit het dorp in Dorpsmuseum De Kleuskens. Kom en beleef het culturele leven van Boxtel!

Ontdek de musea