Fiets- en wandelroutes in Boxtel

Ben je op zoek naar een heerlijke wandel- of fietstocht? Of hou je meer van lekker actief bezig zijn? Dit kan allemaal in Boxtel. Of het nu gaat om een cultuurhistorische wandeling, lekker de natuur in of een kunstroute, in Boxtel heb je ruime keuze aan fiets- of wandeltochten. Naast losse tochten, kun je ook mooie arrangementen boeken. Kijk hieronder voor een kleine greep uit ons aanbod.

 

 

 

Fietstocht

Het Rijke Roomse Leven heeft ook in Boxtel zijn sporen nagelaten. 
Via een 60 km lange fietstocht komt u langs diverse kapellen en wegkruisen. Tevens is het mogelijk om de fietstocht te verkorten naar 35 km of 25 km. Een bijbehorende brochure geeft u informatie over het ontstaan en de cultuurhistorie van deze kleine monumenten. 
 

Fietstochten met brochure zijn voor € 3,50 te koop bij VVV Boxtel. Tevens kun je daar terecht voor Ruiter- en Menroutes.

 

Hap en Trap door Het Groene Woud

Fiets door Het Groene Woud en proef de lokale specialiteiten. Je wordt verwelkomd in het hart van Liempde. Je krijgt een mooie fietsroute door Liempde en Het Groene Woud, afgewisseld met zes stops op verrassende locaties. Geniet van de mooie natuur en proef van de heerlijke lokale specialiteiten zoals een Liempdenaertje. Laat je verrassen door de heerlijke streekproducten! De kosten van dit hap&trap-arrangement zijn € 44,25 per persoon (exclusief fiets, tandem of e-bike). De afstand van de route is circa 40 kilometer, uw starttijd is 10.00 uur. 

Reserveer dit arrangement

 

NS-wandeling van ‘Hart van Het Groene Woud’

Volg de ‘Edelhertenroute’ van 14,5 kilometer en wandel door een decor van bossen, het edelhertengebied, erfgoed en kleinschalige landschappen. De NS-wandeling leidt je van station Boxtel naar station Best. De edelhertenroute splitst zich halverwege in een route die rechtstreeks naar station Best gaat en een langere route naar Liempde. Onderweg kom je ook diverse horecagelegenheden tegen. Honden zijn toegestaan als ze aangelijnd zijn, maar wel verboden in het edelhertengebied. Hiervoor is er een andere route aangegeven op het kaart


Parapluhooibergenfietsroute Berlicum

Deze route van ongeveer 20 km neemt je mee naar een aantal parapluhooibergen. Dit zijn hooibergen die bestaan uit een paal, een dak en een mechanisme waarmee het dak hoger of lager gezet kan worden. Oorspronkelijk komen deze parapluhooibergen uit de Achterhoek, maar na de Tweede Wereldoorlog zijn ze ook kenmerkend geworden voor Berlicum.

Bij elk punt hoort een filmpje. Hierin vertelt Theo Danen, voorzitter van heemkundevereniging De Plaets, je meer over deze parapluhooibergen. 

Bekijk de route