Geniet van de natuur rond Boxtel

Boxtel ligt midden in het Groene Woud en heeft de echte natuurliefhebbers veel te bieden! Pak de fiets of trek je wandelschoenen aan en laat je verrassen door het sterk afwisselende landschap: de slingerende beken in het Dommeldal, de naaldbomen in Sparrenrijk en de paarse heidevelden in de Kampina. Het zal je verbazen hoeveel moois je te zien krijgt!

Afwisselende natuurgebieden
Boxtel is omringd door verschillende natuurgebieden, waaronder de Kampina, Landgoed Velder, het Dommeldal, Sparrenrijk en de Geelders. Je vindt er zogenaamde natte natuurgebieden (waar je kunt kanoën en roeien) en drogere stukken, zoals heide en duinen. Wie goed kijkt ziet ijsvogels voorbij vliegen, een ree van de bomen snoepen of een IJslands paard in het gras grazen. Een ding is zeker, hier kun je tot rust komen of – als er kinderen bij zijn – heerlijk rennen en klauteren.

Ontdek wandel- en fietsroutes
Met de fiets- en wandelknooppuntenkaart fiets en wandel je heel gemakkelijk langs de mooiste plekjes. De routes vormen een combinatie van natuur, cultuur en vermaak. Denk aan prachtige natuurlandschappen, boerderijen die activiteiten organiseren en streekproducten verkopen, historische bezienswaardigheden en kapellen. De routes vragen erom ontdekt te worden!

Ontdek de gebieden